İtalya Sadinya, İtalya Sardinya Adası, Sardinya, Sardinya Adaları, Sardinya Adası, Sardinya Adası Festival, Sardinya Adası Hakkında Bilgi, Sardinya Adası Turları, Sardinya Festivalleri, Sardinya Hakkında Bilgi, Sardinya Turları, Sardinya Turları Hakkında Bilgi, Sardinyalılar,
Tropik Adalar

Kültürlerin Yansıması Sardinya Adası

Haberi
Sayfayı

Arka arkaya sıralanmış dağ silsileri, bir tabloyu andıran sayısız koyu ve tepeleri süsleyen yemyeşil yaylalarıyla Sardinya Adası gelen turistlere bozulmamış bir güzellik sunar. Girintili çıkıntılı bir görünüme sahip olan Sardinya Adası Dünya’nın sayılı koylarına sahiptir.

Mavi kıyıları ve doğal güzellikleri ile Akdeniz’in ikinci büyük adası Sardinya, tarih boyunca pek çok uygarlığın da rüyalarını süslemiş bir yer. Birçok istila gören Sardinya Adası, Başta Fenikeliler, daha sonra Kartacalılar ve Romalılar’ın egemenliğine girer.

Kartacalılar ve Fenikiler zamanında tahıl deposu olarak kullanılan Sardinya Adası, Romalılar zamanında ise tuz deposu haline gelir. Sardinya Adası zaman zaman uğradığı değişiklikten sonra İtalya’nın bir parçası haline gelir.

Antik Tatlarla Kutsanmış Ada

Sardinya Adası için damak zevkine sahip insanların cenneti demek yanlış olmaz Birçok farklı kültürün yüzyıllar boyunca hüküm sürdüğü topraklardan çıkan tarifler de kelimelerle ifade edilemeyecek bir lezzeti ve tarihi içinde barındırır. Sardinya Adası yemekleri ile adayı ziyarete gelenlere adeta ziyafet sunar. Ada olmanın güzelliklerinden biri de çeşit çeşit deniz mahsulüyle zenginleşen mutfağıdır.

Sardinya Adası’nda köy ekmeği, şarap ve zeytinyağı ile marine edilerek pişirilen domuz eti, renkli peynirleri, dondurması ve Sardinya Adası ‘nın dillere destan şarapları oldukça meşhurdur. Sardinya Adaları’nda  akşam yemekleri sabahlara kadar süren sohbet eşliğinde devam eder. İnsanlar geniş masalarda kalabalık gruplar oluştururlar.

Sardinya Adası’nda yaşam

Denizi ve kumsalları ile oldukça ilgi çeken İtalya’nın en gözde yerlerinden birisi olan Sardinya Adası gelen ziyaretçilerine adeta farklı bir alternatif sunuyor. Gece eğlencelerinin sabahlara kadar sürdüğü mekanları ile yaz aylarının en çok tercih eden destinasyonlarından birisidir.

Sardinyalılar kültürlerini, geleneklerini kutlamayı seven bir halktır. Sardinya’nın neresinde olursanız olun mutlaka yerel bir festival ile karşılaşmanız mümkündür.

Sardinya Turları için; (212) 237 90 60

Sardinya Adası Turları hakkında bilgi için tıklayınız >

Haberi
Sayfayı
Diğer Promosyonlar