Altın Buda Heykeli, Bangkok, Bangkok Hakkında Bilgi, Bangkok kültürel, Bangkok Tatili, Bangkok Turları, Bangkok Turları Hakkında Bilgi, Bangkok turu, Çin mahallesi, Melekler şehri, Uzakdoğu,
Tropik Adalar

Melekler Şehri Bankgok Dünya’nın gözdesi

Haberi
Sayfayı

Uzakdoğu’ nun incisi Bangkok kültürel yaşamı, egzotik doğası ve çok konuşulan gece hayatı ile adeta turizimin merkezi olmaktadır.

Her yıl Bangkok şehri 12 milyon turist çekmektedir. Dünya da üçüncü sıra da yere alan Bangkok, Asya-Pasifik bölgesinde ise birinci sırada yer almaktadır. Bu kadar çok turist çekmesinin başlıca sebepleri arasında eşsiz doğası, büyüleyici tarihi ve hayran kalınacak huzur dolu günlük yaşamı yer almaktadır. Bunun dışında Bangkok’un, Tayland’ın baş ticaret merkezi olması ve ekonomi şehri olarak bilinmesi de her sektörden, turistin ilgisini çekmeyi başarmaktadır

Güler yüzlü insanlar ve Tapınaklar şehri; Bangkok

Bangkok, Thai dilinde “Melekler Şehri” anlamına gelmektedir. Bunun dışında Bangkok için “Güler Yüzlü İnsanların Şehri” ve “Tapınaklar Şehri” gibi bir çok benzetmeler de yapılmaktadır. Kullanılan benzetmelerden da anlaşılacağı gibi Bangkok, sıcak kanlı ve hoşgürülü insanlardan oluşan halkıyla, tarihlerinin ve yaşam tarzlarının en büyük simgesi olan, insanı kendine hayran bırakan tapınaklarıyla yeni ve bambaşka bir dünyaya kapı açmaktadır.

Bangkok turlarında gezilip görülmesi gereken yerlerin başında Büyük Saray ve Altın Buda Heykeli gelmektedir. Bangkok’ da alışveriş imkanı bulmak isterseyenlerin en uğrak adresleri başında yemek ve alışveriş üzerine kurulu bir düzeni olan Çin mahallesi gelmektedir. Bangkok turuna katıldıysanız  tropikal soslarla bezenmiş deniz ürünlerinin tadına bakmanız önerilmektedir.

Bangkok Turları hakkında bilgi için tıklayınız >

Haberi
Sayfayı